AD 3 code
AD 4 code
AD 6 code
AD 7 code
AD 8 code

Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας: 6 Θέσεις Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου

Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας: 6 Θέσεις Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου – Λευκωσία

Η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Ρύθμισης της Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου του 2016 (Ν. 70(Ι)/2016), και ειδικότερα του άρθρου 4(2)(β) και με βάση τις πρόνοιες του άρθρου 16 στον περί Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό Νόμο (Αρ. 3) του 2023, γίνονται δεκτές αιτήσεις για απασχόληση έξι (6) Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, έναντι κενών μόνιμων θέσεων, για περίοδο 24 μηνών ή μέχρι την πλήρωση των κενών θέσεων, όποιο από τα δύο συμβεί νωρίτερα. Συγκεκριμένα, οι παρούσες ανάγκες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι για την απασχόληση εργοδοτούμενων ορισμένου χρόνου σε:

• Τρεις (3) θέσεις Ελεγκτή, και

• Τρεις (3) θέσεις Ελεγκτή Τεχνικού Ελέγχου, εκ των οποίων η μία (1) να είναι στην ειδικότητα της Πολιτικής Μηχανικής η μία (1) στην ειδικότητα της Ηλεκτρολογικής Μηχανικής, και η μία (1) στην ειδικότητα της Μηχανολογικής Μηχανικής.

Ελεγκτής (Κλ. Α11-Α12)

Καθήκοντα και ευθύνες:

(α) Εκτελεί καθήκοντα σχετικά με τη διεξαγωγή οικονομικών και διαχειριστικών ελέγχων, ελέγχων συμμόρφωσης και ειδικών ερευνών και μελετών.

(β) Ετοιμάζει και υποβάλλει σχετικές εκθέσεις και διεξάγει τη σχετική με τα καθήκοντά του αλληλογραφία.

(γ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

Απαιτούμενα προσόντα:

1. Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν.

(Σημ.: Ο όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο»).

2. Μέλος οποιουδήποτε σώματος Ελεγκτών αναγνωρισμένου από το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Ελεγκτών Νόμου.

3. Πενταετής τουλάχιστον ελεγκτική/λογιστική πείρα που αποκτήθηκε μετά την απόκτηση των προσόντων τα οποία προαπαιτούνται για εγγραφή σύμφωνα με την παράγραφο (2) πιο πάνω.

4. Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.

5. Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.

 

Ελεγκτής Τεχνικού Ελέγχου (Α9-Α11-Α12)

Καθήκοντα και ευθύνες:

(α) Διεξάγει τεχνικούς και διαχειριστικούς ελέγχους και ελέγχους συμμόρφωσης σε εργασίες και συμβάσεις πολιτικής μηχανικής, μηχανολογικής μηχανικής, ηλεκτρολογικής μηχανικής ή μηχανικής της πληροφορικής, ανάλογα με τα προσόντα του.

(β) Ετοιμάζει και υποβάλλει σχετικές εκθέσεις και διεξάγει τη σχετική με τα καθήκοντά του αλληλογραφία.

(γ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

Απαιτούμενα προσόντα:

(1) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε ένα από τα ακόλουθα θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών:

Πολιτική Μηχανική (για τη μία θέση), Ηλεκτρολογική Μηχανική (για τη μία θέση) και Μηχανολογική Μηχανική (για τη μία θέση).

(Σημ. Ο όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει κα μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο.)

(2) Εγγραφή ως μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου στον οικείο κλάδο μηχανικής επιστήμης, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

(3) Διετής τουλάχιστον πείρα στον οικείο κλάδο μηχανικής επιστήμης μετά την απόκτηση των προσόντων τα οποία προαπαιτούνται για εγγραφή σύμφωνα με την παράγραφο (2) πιο πάνω.

(4) Ακεραιότητα χαρακτήρα, διοικητική και οργανωτική ικανότητα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία.

(5) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.

 

 

Σημειώσεις:

Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνονται διαδοχικά υπόψη με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:

(α) η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών,

(β) ο βαθμός Πανεπιστημιακού Διπλώματος ή τίτλου ή ισότιμου προσόντος,

(γ) η βαθμολογία Απολυτηρίου δευτεροβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος,

(δ) η ημερομηνία γέννησης με προτεραιότητα στον/στη μεγαλύτερο/η σε ηλικία αιτητή/αιτήτρια.

o Δεν μοριοδοτείται η εργασιακή πείρα σε εθελοντική βάση, αμισθί.

o Η πείρα λαμβάνεται υπόψη μέχρι την τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Για τις θέσεις του Ελεγκτή η βασική αμοιβή θα είναι στην Κλίμακα Α11, μειωμένη κατά τρεις προσαυξήσεις (λόγω αναδιάρθρωσης που έγινε στην Ελεγκτική Υπηρεσία και με βάση τους περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Απολαβές, Επιδόματα και Άλλα Οικονομικά Ωφελήματα των Δημόσιων Υπαλλήλων) Κανονισμούς – ΚΔΠ 175/95. Ο ενδεικτικός ετήσιος μεικτός βασικός μισθός, κατά την 1η Ιανουαρίου 2024 θα είναι €35.608. Σε αυτή θα προστίθεται οποιαδήποτε εγκεκριμένη αύξηση και το τιμαριθμικό επίδομα που θα ισχύει κατά την περίοδο απασχόλησης.

Για τις θέσεις του Ελεγκτή Τεχνικού Ελέγχου η βασική αμοιβή θα είναι στην αρχική βαθμίδα της Κλίμακας Α9, μειωμένη σύμφωνα με το άρθρο 10 του περί Προϋπολογισμού του 2023, Νόμου του 2022. Ο ενδεικτικός ετήσιος μεικτός μισθός με τη μειωμένη κλίμακα εισδοχής στην κλίμακα Α9 από 1η Ιανουαρίου 2024 θα είναι €27.368. Σε αυτή θα προστίθεται οποιαδήποτε εγκεκριμένη αύξηση και το τιμαριθμικό επίδομα που θα ισχύει κατά την περίοδο απασχόλησης.

Σημειώσεις:

1. Ενόψει Απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Αναθεωρητική Έφεση 60/2011, η κατοχή των γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψήφιους είτε μέσω αποδεκτών τεκμηρίων είτε μέσω εξετάσεων μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων.

Κατάλογος των «Τεκμηρίων Γνώσης Γλωσσών» υπάρχει αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας ((http://www.psc.gov.cy/psc/psc.nsf/page31_gr/page31_gr?OpenDocument).

Αναφορικά με τους υποψήφιους –

(ι) των οποίων η μητρική γλώσσας δεν είναι η Ελληνική και δεν έχουν απολυτήριο Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, και

(ιι) οι οποίοι, δυνάμει του Άρθρου 2.3 του Συντάγματος, επέλεξαν να ανήκουν στην Ελληνική κοινότητα, απαιτείται μόνο καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, νοουμένου ότι θα έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

2. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αρρένων αιτητών, θα πρέπει αυτοί να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νομίμως απαλλαγεί από αυτές.

3. Σε περίπτωση που αιτητής/τρια θεωρηθεί ως υποψήφιος λόγω Μεταπτυχιακού Τίτλου που κατέχει, θα μοριοδοτείται ως να έχει πτυχίο με βαθμό «Λίαν Καλώς».

4. Αιτήσεις που δεν θα συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά δεν θα γίνονται αποδεκτές και δεν θα εξετάζονται.

5. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 22401463, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση application@audit.gov.cy.

6. Τα πρόσωπα που θα προσληφθούν, θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έξι (6) μηνών με δικαίωμα ανανέωσης για άλλους έξι (6) μήνες. Πριν την υπογραφή της σύμβασης θα κληθούν να υποβάλουν επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει καθαρό ποινικό μητρώο.

7. Σε περίπτωση που θα πληρωθούν οι κενές θέσεις έναντι των οποίων έγιναν οι προσλήψεις, ή στην περίπτωση που ο εργοδοτούμενος κριθεί ανεπαρκής, ο εργοδότης δύναται να τερματίσει τις υπηρεσίες του εργοδοτουμένου ορισμένου χρόνου, οπότε σε τέτοια περίπτωση τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του περί Τερματισμού Απασχολήσεως Νόμου, όσον αφορά στην ελάχιστη περίοδο προειδοποίησης.

8. Σύμφωνα με το άρθρο 15(1) του Νόμου 70(Ι)/2016 κάθε εργοδοτούμενος ορισμένου χρόνου, οφείλει να συμμορφώνεται προς τις υποχρεώσεις του, που απορρέουν από την εκάστοτε σε ισχύ οικεία νομοθεσία και τις σύμφωνες προς αυτή διοικητικές οδηγίες και εγκύκλιες διαταγές σε σχέση με τα καθήκοντα και υποχρεώσεις που ισχύουν αντιστοίχως, για τους δημόσιους υπαλλήλους.

9. Τονίζεται προς τους ενδιαφερόμενους ότι για κάθε κατηγορία αναγκών που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι, θα πρέπει να συμπληρώσουν ξεχωριστό έντυπο.

10. Η εργασιακή πείρα πρέπει να επιβεβαιώνεται πέραν της υποβολής γενικών αποδεικτικών στοιχείων (π.χ. τα στοιχεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και με την υποβολή βεβαίωσης από τους εργοδότες/οργανισμούς στους οποίους εργάστηκε ο αιτητής, στην οποία να αναφέρεται η θέση που κατείχε, η ακριβής περίοδος απασχόλησης (με ημερομηνίες) και τα αναλυτικά καθήκοντα της θέσης.

11. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο «Αίτηση για Απασχόληση Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία» μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού

(https://www.mof.gov.cy/mof/papd/papd.nsf/page93_gr/page93_gr?OpenDocument).

12. Η συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη Αίτηση για Απασχόληση Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία και τα απαραίτητα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις/στοιχεία μπορούν να υποβληθούν, έναντι απόδειξης παραλαβής, με τους εξής τρόπους:

(i) Μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση application@audit.gov.cy (στην περίπτωση αυτή, το έντυπο θα πρέπει να σαρώνεται για να φέρει την υπογραφή του αιτητή), ή

(ii) Μέσω ταχυδρομείου με συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, Τ.Θ. 25175, 1307 Λευκωσία. Στο εξωτερικό μέρος του φακέλου θα πρέπει να αναγράφεται «Αίτηση για θέσεις Εργοδοτουμένου Ορισμένου Χρόνου στην Ελεγκτική Υπηρεσία», ή

(ii) Με το χέρι, στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, Δεληγιώργη 6, Λευκωσία, δίπλα από το κτήριο της ΠΑΣΥΔΥ, στο ισόγειο, μεταξύ των ωρών 08.00 – 14.30. Στο εξωτερικό μέρος του φακέλου θα πρέπει να αναγράφεται «Αίτηση για θέσεις Εργοδοτουμένου Ορισμένου Χρόνου στην Ελεγκτική Υπηρεσία».

13. Η τελευταία ημερομηνία παραλαβής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024, ώρα 14.30.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων μέσω ταχυδρομείου είναι επίσης η 12η Ιανουαρίου 2024 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου)

CLICK HERE TO FIND JOBS IN CYPRUS

CLICK HERE TO FIND JOBS IN NICOSIA

CLICK HERE TO FIND JOBS IN LIMASSOL

CLICK HERE TO FIND JOBS IN LARNACA

CLICK HERE TO FIND JOBS IN PAPHOS

CLICK HERE TO FIND JOBS IN FAMAGUSTA