AD 3 code
AD 4 code
AD 6 code
AD 7 code
AD 8 code

Γραφείο καλύπτει 4 θέσεις – Νέοι/ες με ευχάριστο/ επικοινωνιακό χαρακτήρα

Γραφείο καλύπτει 4 θέσεις – Νέοι/ες με ευχάριστο/ επικοινωνιακό χαρακτήρα – Λεμεσός, Πάφος και Λάρνακα

Δίνεται η ευκαιρία σε 4 νέους/ες που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας να έχουν ένα άμεσο ξεκίνημα, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας.  Οι θέσεις που θα δοθούν αφορούν το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και διαχείρισης αποτελεσμάτων.

Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε για νέα μέλη της ομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών  για να συμμετάσχουν στην πολυάσχολη και συναρπαστική ομάδα μας με έδρα Λεμεσό. Με τις άμεσες διαθέσιμες θέσεις, θα έρθετε μαζί μας σε μόνιμη βάση με πλήρη ή μερική απασχόληση και σε αντάλλαγμα, προσφέρουμε ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών συν εξαιρετικά μπόνους, με ευέλικτο ωράριο.

Οφέλη από τη συμμετοχή μας ως εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών:

Εκτός από ένα ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών και ένα γρήγορο, διασκεδαστικό περιβάλλον, ο ρόλος αυτός έχει τα ακόλουθα οφέλη:

– Ευέλικτο ωράριο σε μερική και πλήρη απασχόληση (ειδικά για φοιτητές)

– Σύστημα εκπαίδευσης

– Εκπαιδευτικά σεμινάρια και meetings

– Ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης

Σχετικά με τον ρόλο του αντιπροσώπου της Εξυπηρέτησης Πελατών:

Η κορυφαία εταιρία μας, παροχής υπηρεσιών, που εξυπηρετεί μεγάλους πελάτες σε Κύπρο και εξωτερικό, ανανεώνει τα μέλη της ομάδας αντιπροσώπων του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών, για να συμμετάσχουν στις καμπάνιες της εταιρίας.

Ο νέος σας ρόλος θα ξεκινήσει με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη για εργασία και διάθεση και όσο είστε αφοσιωμένοι και πρόθυμοι να μάθετε, θα σας δώσουμε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζεστε για να πετύχετε.

Θα χρειαστεί να είστε σε θέση να δεσμευτείτε για τις ώρες πλήρους και μερικής απασχόλησης και να είστε ευέλικτοι για να ξεκινήσετε σε άμεση βάση.

Εάν είστε ένας σπουδαίος ακροατής με άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες και αναζητάτε έναν καθαρά εισερχόμενο ρόλο εξυπηρέτησης πελατών τότε κάντε κλικ στο EMAIL για να γίνετε ο επόμενος Αντιπρόσωπος Εξυπηρέτησης Πελατών.

Όλοι οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα ενημερώνονται τηλεφωνικώς από το αρμόδιο τμήμα.

Αιτήσεις:

  1. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα αρχίσει αμέσως όπως και η ενημέρωση των υποψήφιων
  2. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά
  3. Τελευταία ημερομηνία αποστολής αιτήσεων: 15/11/2019  Ωρα: 13:00
  4. Εmail: customerservicec174@gmail.com

Necessary qualifications :

Η θέση απαιτεί ευχάριστο – επικοινωνιακό χαρακτήρα, με ικανότητα διαχείρισης και αντιμετώπισης προβλημάτων και ευχέρεια λόγου.

(AD-R-98)

CLICK HERE TO FIND JOBS IN CYPRUS

CLICK HERE TO FIND JOBS IN NICOSIA

CLICK HERE TO FIND JOBS IN LIMASSOL

CLICK HERE TO FIND JOBS IN LARNACA

CLICK HERE TO FIND JOBS IN PAPHOS

CLICK HERE TO FIND JOBS IN FAMAGUSTA