Monday , 29 May 2017
AD 3 code
AD 4 code
AD 6 code
AD 7 code
AD 8 code

Απάτη με σπορέλαιο αντί παρθένο ελαιόλαδο – Δείτε ποιό προϊόν είναι

macheras elaiolado

Απάτη με σπορέλαιο αντί παρθένο ελαιόλαδο – Δείτε ποιό προϊόν είναι

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στα πλαίσια διεξαγωγής επισήμων ελέγχων στην αγορά, προέβησαν σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί να μη συνάδει με τα χαρακτηριστικά του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου αλλά ούτε και με άλλη κατηγορία ελαιόλαδου.

Επιπρόσθετα, έχει διαπιστωθεί προσθήκη σπορέλαιου:

Είδος:     Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Εμπορική επωνυμία:   ΜΑΧΑΙΡΑΣ
Εμφιαλωτής:    Α. Μ. ΚΟΝΤΟΣ, Περβόλια, Λάρνακα
Ημερομηνία εμφιάλωσης: 05/2015
Ημερομηνία ανάλωσης:   05/2017
Είδος συσκευασίας:  Πλαστικός περιέκτης
Όγκος:    4 Λίτρα

Εκ πρώτης όψεως, διερευνάται υπόθεση απάτης ή/και παραπλάνησης των καταναλωτών και ως εκ τούτου οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, προβαίνουν σε περαιτέρω διερεύνηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εμφιάλωσης.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα του πιο πάνω τροφίμου, να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών ή υπεύθυνων επιχειρήσεων τροφίμων, αυτοί προτρέπονται να μην το χρησιμοποιήσουν και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

 

Επειδή είναι πιο φθηνό το σπορέλαιο
Επισημαίνεται ότι το σπορέλαιο, που είναι κατηγορία λαδιών κατάλληλων για τηγάνισμα (πχ φυστικέλαιο), είναι αρκετά πιο φθηνό από το παρθένο ελαιόλαδο.

Κίνδυνος για τους αλλεργικούς
Σημειώνεται ότι, υπάρχει μια σημαντική ομάδα πολιτών που είναι αλλεργικοί σε συγκεκριμένα είδη λαδιού. «Υπάρχουν καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες λαδιού, οπόταν καλούνται όλοι να ελέγξουν το ελαιόλαδο που έχουν στα σπίτια τους», είπε ο Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Please follow and like us: