Monday , 25 June 2018
AD 3 code
AD 4 code
AD 6 code
AD 7 code
AD 8 code

Συνελήφθη ο απατεώνας που ξεγέλασε 465 Κύπριους ανέργους

georgios krasopoulos

Συνελήφθη ο απατεώνας που ξεγέλασε 465 Κύπριους ανέργους 

Συνελήφθη στην Ελλάδα ο Μοχάμεντ Μπεν Χασέν (γνωστός ως Γεώργιος Κρασόπουλος), 61 ετών, ο επιχειρηματίας που ξεγελούσε Κύπριους ότι θα τους βρει δουλειά στη Γαλλία, αντ’ αυτού ωστόσο λάμβανε τα χρήματα και εξαφανιζόταν.

Η σύλληψη του έγινε έπειτα από ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο είχε εκδοθεί το 2013 κατά την περίοδο την οποία είχαν καταγγελθεί τα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας Κύπρου ο Χασέν ή Κρασόπουλος όπως παρουσιαζόταν στα θύματα του συνελήφθη προ δεκαημέρου, ωστόσο έφερε ένσταση στην έκδοση του στην Κύπρο.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπου ο κρατούμενος φέρει ένσταση σε έκδοση του, η διαδικασία μπορεί να πάρει μέχρι και 72 μέρες το αργότερο για να ολοκληρωθεί.

Ο Κρασόπουλος αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, μεταξύ αυτών, η συνωμοσία με σκοπό την καταδολίευση κοινού, η συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, οι ψευδείς παραστάσεις για σύσταση εταιρείας, η πλαστογραφία, η πλαστοπροσωπία και πολλές άλλες.

«Θα σας βρω δουλειά στη Λιλ της Γαλλίας»

Ο Κρασόπουλος έταζε σε Κύπριους ανέργους ότι θα τους εξασφάλιζε δουλειά στη Λίλ της Γαλλίας, σε εταιρεία με οικοδομές και με πολύ καλούς όρους εργοδότησης.

Ζητούσε να του δώσουν ο καθένας από 620 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει γύρω στις 290 χιλιάδες ευρώ και να εξαφανιστεί. Ο αριθμός των παραπονούμενων, οι οποίοι καταγγέλλουν τον Κρασόπουλο ανέρχονται στα 465 άτομα.

Πηγή: sigmalive

Please follow and like us: